Skichalets huren voor je wintersportvakantie

Skichalets huren voor je wintersportvakantie

Tijden veranderen en het wintersport seizoen 2020/2021 zal anders zijn dan vroeger. Hoe het er precies uit gaan zien dat staat nog in de sterren. Wat we wel zien is dat de vraag naar appartementen en skichalets enorm is gestegen en dat er in het hoogseizoen (kerst- en krokusvakantie) enorm hoge prijzen worden gevraagd die ten opzichte van vorig jaar soms meer dan 50% hoger liggen.

Voordelen van skichalets

Een eigen skichalet in Oostenrijk deel je alleen met je eigen familie of je beste vrienden. Daar weet je waarschijnlijk meer van dan van een willekeurige hotelgast. In één van de skichalets in Oostenrijk weet je dat je het appartement of zelfs de gehele chalet alleen deelt met je naasten. Wel een fijn gevoel zo.

Catered skichalets

Een nieuwe trend met een stijgende vraag en aanbod zijn de zogenaamde catered skichalets in Oostenrijk. Deze chalets bieden niets anders dan luxe. Je hebt een eigen kok en hostess in je chalet die praktisch alle (vervelende) taken voor je overnemen. ‘s Ochtends staat er een heerlijk voedzaam ontbijt klaar, overdag ruimen ze de rommel op en worden de bedden weer opgemaakt en als je na een vermoeiende dag skiën thuis komt staat er een lekkere snack en een koud drankje klaar.

Alsof dat niks is, kookt je eigen privé kok iedere avond de sterren van de hemel voor jullie gezelschap. Aan deze vorm van accommodatie hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Voor een 12 persoons skichalet betaal je tijdens de schoolvakanties makkelijk 10.000 tot 12.000 euro. Dat is dan nog exclusief skipas en eventuele huur van materiaal wat natuurlijk ook geregeld kan worden door de verhuurder.

Wat kost een skichalet huren

Hierboven schreef ik al dat het huren van een skichalet met vol pension aardig in de papieren kan lopen. De prijs van een ‘normaal’ skichalet hangt grotendeels van een aantal factoren af zoals:

  • Aantal slaapkamers/bedden,
  • Ligging ten opzichte van de pistes,
  • Comfort-niveau,
  • Het skigebied,
  • Voorzieningen in de buurt

Hoe meer bedden hoe duurder de skichalet alleen kun je die kosten natuurlijk wel met zijn allen delen. Accommodaties voor grote groepen zijn in Oostenrijk niet overal aanwezig dus heb je iets gevonden wacht dan niet te lang met boeken.

Skichalet reserveren in Coronatijden

Of je komend jaar op wintersport vakantie moet gaan is een vraag die ik nu niet voor je kan beantwoorden waar je wel rekening mee kunt houden is extra afspraken in het geval dat. Probeer bij je reservering op te nemen dat je redelijk kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren of tegen geringe kosten. Let goed op de kleine lettertjes want veel reis- en annuleringsverzekeringen hebben pandemieën tegenwoordig uitgesloten in de voorwaarden.