Mijn reisvoornemens voor 2019

het nieuwe jaar is begonnen en het is dan altijd tijd voor een lijstje met voornemens. Afvallen, nog minder drinken, minder social media? Die staan er al op. Ik heb ook een aantal voornemens wat betreft reizen.

  1. Minder bagage meenemen. Voor een man volgens mij een stuk makkelijker dan een vrouw. (sorry it’s a fact) Ik probeer alleen mee te nemen wat ik echt nodig heb. De laptop blijft ook thuis. Ik kan tegenwoordig goed uit de voeten met mijn iPad met een toetsenbordje.
  2. Dichterbij op vakantie gaan. Er is in Nederland veel te zien en te doen. En ook Duitsland heeft voor mij nog veel onbekende plekjes. Ik wil nog graag een keer naar Groningen en ook Hamburg en Dresden ga op de bucketlist voor 2019 zetten.
  3. In het laagseizoen reizen, Ik heb makkelijk praten, we hebben geen kinderen dus ik reis zowiezo nooit in de schoolvakanties. Ik probeer daar dit jaar nog meer rekening mee te houden.
  4. Ik kan gelukkig mijn werk en reizen goed combineren, als reisblogger is reizen namelijk mijn beroep. Ik ga dit jaar proberen of ik wat langer op een bestemming kan blijven zodat ik echt diep in de bestemming kan raken en ook echt als een local kan leven. Dus niet iedere avond in een restaurant eten maar zelf koken en proberen vrienden te maken.
  5. Plannen en nog eens plannen, deze valt goed samen met puntje 3. alleen wil ik verassingen voorkomen zoals in 2018 toen ik in Oostenrijk aankwam op een nationale feestdag die ze alleen in Oostenrijk hebben. Praktisch het hele land stond gewoon stil. Alle restaurants volgeboekt en uit eindelijk belande ik bij een vage fastfoodtent.
  6. Vroeg boeken loont zich? Neuh, ik wil wil graag plannen maar ik wil niet in januari al weten wat ik in december ga doen. Oké oké sommige dingen staan bij ons vast op de agenda, zoals de wintersport naar Alpbach.
  7. Alleen met handbagage reizen, deze valt deels samen met puntje 1. Ik reis alleen met de auto met een koffer. Alhoewel de koffer plaatst heeft gemaakt voor een grote duffel tas van the North Face, ideaal ding kan om je schouder, op je rug, is waterdicht en met een natte doek is de tas weer schoon. Deze kwam super goed van pas toen ik afgelopen jaar in 30 cm sneeuw door München aan het reizen was.
  8. Zorgen dat ik altijd paracetamol of een andere hoofdpijnpil bij mij heb. Het afgelopen jaar kreeg ik het voor elkaar om tot 2 x toe ziek te worden op vakantie. Ziek als in: met een paracetamolletje had ik het wel gered. Helaas zijn in Duitsland en Oostenrijk medicijnen zoals een simpel hoofdpijnpilletje alleen verkrijgbaar in een apotheek en die zijn natuurlijk op een noodapotheek aan de andere kant van de stad na gesloten op een zondag. Oja, en pleisters ontbreken ook niet meer in mijn tas.
  9. De laatste jaren sliep ik eigenlijk alleen maar in hotels en soms een airbnb. Ik haat kamperen maar ik zou Glamping wel eens willen uitproberen of met een camper op pad. Gewoon even iets anders. Dat gaan we zeker nog uitproberen dit jaar.
  10. Op de centen letten. Ik ga proberen om dit jaar nog goedkoper te reizen. Dus meer met het openbaar vervoer zoals de trein en ik probeer wat minder naar de luxe hotels te kijken. Ik heb bij een stedenreis geen hotel nodig met een sportstudio en wellness voorzieningen. Daar heb ik na een dag slenteren door een stad toch geen zin meer in. Verder sla ik het hotelontbijt over en probeer ik te ontbijten waar de locals het ook doen. (als er maar koffie is) en als laatste ga ik de groene koffiezaakjes dit jaar echt overslaan. Ik kies liever voor klein en regionaal.

Een mooi lijstje met voornemens dus, de meeste voornemens zijn volgens mij niet heel lastig. Mijn eerste reis staat voor volgende week op de planning. Een weekje met de auto naar Oostenrijk. Lekker skiën en genieten van de bergen. Er staat nog veel meer mooie plannen en ontwikkelingen op de agenda maar daarover lees je de komende maanden meer op deze blog.