Ultieme kerstmarkt survival tips

Kerstmarkten Duitsland

Of je bent anti-kerstmarkt of je bent helemaal into de kerstmarkten en je het lijkt er op dat je benen niet moe worden.  Daartussen zit eigenlijk vrij weinig. Behalve de mannen die mee moeten  om de tassen te sjouwen. Ik ben geen hater van kerstmarkten maar na een paar van die markten heb ik het eigenlijk wel gezien. tijdens mijn laatste bezoek aan de Kerstmarkten in Düsseldorf  in het mooie Duitsland bedacht ik de onderstaande survival tips! Doe er je voordeel mee.

De ultieme kerstmarkt survival tips

Met deze tien tips overleef je iedere kerstmarkt, deze tips zijn samengesteld aan de hand van jarenlange ervaring en in samenwerking met een doorgewinterde kerstmarkt standhouder uit Duitsland.

  1. Boek een hotel in het middelpunt van de kerstmarkten? simpel je kunt dan al je aankomen even snel dumpen in je hotel kamer, je hebt een schone WC voorhanden en last but not least, je kunt een glühweintje drinken.
  2. Drink niet te veel glühwein, een inkoppertje, Glühwein kan op een koude dag keihard aankomen, een beker kan al genoeg zijn om zelfs een doorgewinterde drinker eventjes stil te krijgen.  bovendien is die bende mierzoet, wat zorgt voor energie-boost in je lichaam die er niet uit kan.
  3. Neem voldoende kleingeld mee, ondanks dat de meeste kerstmarktkraampjes wel een pin-automaat hebben komt het vooral bij de gastronomie wel eens voor dat je alleen cash kunt betalen. De rijen voor de geldautomaten rondom een kerstmarkt zijn vaak extreem lang.
  4. Draag stevige schoenen, kersttijd = decembertijd het kan dus onverwacht glad worden, sneeuw, ijzel en andere narigheid zorgen dan voor een bende op de straat. Een beetje grip (vooral na de 4de gluhwein) kan dan geen kwaad.
  5. Let op vet! Nee, geen dieet tip, gewoon een algemene tip dat het eten op de kerstmarkten praktisch drijft in de vettigheid. Vet in combinatie met drank is vaak niet de beste combinatie.
  6. Pas op je tassen, dat is zowel voor gajes wat niks in jou privé-zaken te zoeken heeft maar ook dat je niks omstoot. Diverse stalletjes zijn zo krap bemeten dat je draaicirkel een stuk kleiner is.
  7. Pas goed op je veiligheid, kerstmarkten kunnen druk zijn, waar het druk is zijn ook zakkenrollers en ander tuig. Dus waardevolle spullen goed opbergen.
  8. geen zin in drukte of gedoe? Ga dan doordeweeks naar een kerstmarkt.  de meeste markten zijn 7 dagen per week geopend en vooral de dinsdag en woensdag behoren tot de meest rustige dagen van de kerstmarktweek.
  9. Las af en toe,

Met deze tips moet iedere kerstmarkt te overleven zijn,  Heb je nog meer tips? Deel ze dan in de comments.