Viennacard of Viennapass

Ga je naar Wenen? Goede keuze, niet voor niets werd deze stad vorige maand nog uitgeroepen tot best leefbare stad ter wereld. Ik ben van mening dat Wenen ook de meest interessante stad is voor een stedentrip. Vergeet Barcelona en Milaan ga naar Wenen!

Als je dan in Wenen bent is het wel handig dat je beetje makkelijk kunt reizen en natuurlijk wat bezienswaardigheden en musea kunt bezoeken. Daarvoor zijn in Wenen diverse handige kaarten verkrijgbaar. Zo heb je de Viennacard (Wienkarte) waarmee je gedurende je verblijf van 47, 72, of 96 uur) onbeperkt met het openbaar vervoer door de stad kunt reizen. Dus trams, metro en bussen.

Neem één ding van mij aan. Als je kennis hebt gemaakt met het openbaar vervoer in Wenen dan stel je jezelf direct de vraag: Waarom werkt dit niet in Nederland? Het is namelijk snel, efficient, schoon en veilig. Daarnaast zijn de meeste metro (U-Bahn) stations op de mooiste plekjes van Wenen te vinden en ben je snel op de plek van je musea of bezienswaardigheid.

Met de viennacard krijg reis je dus niet alleen onbeperkt door Wenen je krijgt ook veel korting bij diverse attracties en bezienswaardigheden.

Viennacard of Viennapass?

Musea wenen bezoeken met de viennapassEen andere kaart in Wenen is de Viennapass, deze kaart is wel een stuk prijziger dan de eerder genoemde Viennacard maar biedt vooral de liefhebbers van musea en bezienswaardigheden veel handige extra’s. De entreeprijzen van veel bezienswaardigheden zijn namelijk inbegrepen in de prijs van de kaart. Net als het onbeperkt gebruik van de Hop on Hop off bus welke zes verschillende routes door Wenen rijdt.

Maak je er echt een weekendtrip van waarbij je zoveel mogelijk musea en bezienswaardigheden wil zien dan loont de Viennapass zich.  Mocht je hotel in Wenen niet in de buurt zijn van een hop on hop off bus halte, dan is het wel verstandig om de travelcard voor het openbaar vervoer er bij te boeken, dit kan optioneel voor een eurootje of 8.

Ben je slechts 1 dag in Wenen of geef je niet zo om de musea en alles wat met de beroemde keizerin Sisi te maken heeft dan is de Viennacard een voordeligere en dus betere optie. Je kunt dan zelf bepalen of je iets bezoekt.

Wat zijn de verschillen?

 

Viennapass Viennacard