Een autovakantie op Mallorca

| | ,

Mallorca, het klinkt een beetje als een vakantie bestemming voor zonaanbidders en van die mensen die de hele dag op het strand liggen. Klopt helemaal alleen is dat niet mijn idee van een vakantie vieren. Ik wil niks liever dan ontdekken en dingen zien. Gelukkig denkt mijn vrouw daar net zo over Dus gaan we ieder jaar op een autovakantie naar Mallorca.

Mijn eerste kennismaking met Mallorca was een drama. We boekte een lastminute voor 5 dagen rond de paasdagen, en geloof het of niet het regende 5 dagen aan één stuk door. De temperatuur kwam niet boven de 13 graden en mijn rugzak zat vol met korte broeken en t-shirts. Ik was eigenlijk dus wel een beetje klaar met Mallorca, vooral omdat het dat weekend in Nederland gewoon super tof weer was.

Mallorca ging dus in de herkansing. Twee jaar geleden boekte we via Airbnb een kleine loft aan de rand van het centrum van Palma de Mallorca. We regelde een huurauto op het vliegveld en we kochten  een goede kaart, de Tom Tom lieten we voor de verandering thuis en dat ding huren was ongeveer net zo duur als er eentje kopen.

Vanuit het gehuurde paleisje met de engste trap ooit, verkende we een groot deel van het eiland. Vooral de omgeving van Valldemossa en het stadje Sóller vielen goed in de smaak. Het weer speelde deze keer wel lekker mee. Droog, graadje of 25, een heerlijk zeewindje. Wat wil je nog meer.

Waarom je een kleine huurauto moet kiezen

Met het Fiatje 500 wat we trouwens online een paar dagen voor vertrek hebben geboekt scheurde we over het eiland. Op dit eiland is een grote auto zeker niet handig. Vooral in de kleine dorpjes is een klein koekblik super handig, je bent wendbaar, en kunt praktisch overal wel een parkeerplekje vinden. Een bijzondere route die we reden tijdens onze roadtrip door Mallorca was de kustweg naar Port de Valldemossa. Een smalle bergweg met tientallen haarspeldbochten maakt dit voor mij één van de mooiste routes, waarbij je onderweg diepe bewondering hebt voor de wielrenners die puffend en zuchtend naar boven klauteren op de racefiets.

Auto vakantie Mallorca

Vorige

Berlincard vooraf kopen

Viennacard of Viennapass

Volgende