Berlincard vooraf kopen

| | ,

Vorige maand bezocht ik Berlijn, deels zakelijk en deels privé, Je moet er tenslotte het beste van maken. Omdat vliegen deze keer de snelste manier was om in Berlijn te komen was ik in de stad afhankelijk van andere vormen van vervoer. Al snel valt de voorkeur dan op het openbaar vervoer want zoals in veel Duitse steden is dat ook in Berlijn perfect en vooral betaalbaar geregeld.

Om gebruik te maken van de bussen, metro’s (U-bahn) de trams en de stoptreinen(S-Bahn) kun je het beste een Berlin Welcome card kopen. Deze handige kaart met dito informatieboekje is super handig. je kunt de kaart krijgen voor de duur van je stedentrip en dat begint bij 48 en loopt op tot een 6-daagse kaart.

Vliegveld?

Berlijn heet een aantal vliegvelden, Tegel en Schönefeld, (en als het ooit nog eens goedkomt is Berlin Brandenburg de vervanger over een paar jaar) Beide vliegvelden hebben uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en ook dat is bij de BerlinWelcomeCard inbegrepen. (voor Schönefeld is wel een ABC kaart nodig)

Zones

Het openbaar vervoer in Berlijn is ingedeeld in Zones, de meeste bezoekers van de stad hebben genoeg aan de A+B variant.  kom je echter aan op de luchthaven Berlin Schönefeld of wil je Potsdam dan heb je de Zone C ook nodig. Deze is slechts een paar euro duurder van de A+B zone kaart.

Koop je BerlinWelcomeCard online

De kaarten kun je zowel in Berlijn bij diverse punten van de VVV (toeristen service) kopen maar ook online bij een paar websites. Het snelst en meest efficiënt en last-but-not-least het goedkoopst op internet.  sommige verkooppunten willen namelijk nog wat extra’s verdienen aan de verkoop van deze kaart en rekenen een service toeslag, of proberen je nog een extra museum kaart aan te prijzen. (lees: smeren)  Dat kan alleen interessant zijn als je voornemens bent om ook meerdere musea in Berlijn te bezoeken tijdens je stedentrip.  Bovendien geeft de Berlijn Welcome Card al veel kortingen op de Musea en overige attracties.

 

 

Vorige

Berghut Tips

Een autovakantie op Mallorca

Volgende