autobaanvignet voor Oostenrijk – Voorkom hoge boetes

| |

Europa’s “snelwegen” zijn in de regel een snelle en comfortabele manier om van A naar B te reizen. De wegen worden in Oostenrijk, betaald via tolgelden. Deze tol betaal je in Oostenrijk door middel van een autobaanvignet voor Oostenrijk of door 18 dagen voor de reis online een digitaal vignet te kopen.  Een autobahnvignet is niks ander dan een kleine rechthoekige sticker welke je op je voorruit plakt volgens de instructies op de achterzijde. Met deze sticker welke een datum heeft kunnen de autoriteiten zien dat je hebt betaald voor het gebruik van de autobaan.

In Oostenrijk kunnen toeristen tien dagen lang een vignet kopen. Momenteel kost deze tiendaagse sticker € 9,20. Je kunt ze ook kopen voor een duur van twee maanden (€ 26,80) of een jaar (€ 89,20). (prijzen 2019)

De sticker is zo ontworpen dat u hem niet kunt verwijderen en opnieuw aanbrengen. U moet een sticker kopen en deze op de plek op de achterkant van het vignet plakken, linksboven op de voorruit of in het midden onder het bevestigingspunt van de achteruitkijkspiegel aan de binnenkant van de voorruit. Als de bovenkant van de voorruit getint is om het binnendringen van zonlicht te voorkomen, moet het vignet onder het getinte gebied worden bevestigd, zodat het duidelijk zichtbaar is.

Waar koop ik een vignet in Oostenrijk?

U kunt een autobaanvignet voor Oostenrijk kopen in grenslanden bij benzinestations, tabakszaken (“Trafik”) en de grotere tankstations langs de autobaan voordat u Oostenrijk bereikt. Je kunt er ook één kopen bij grensovergangen als er een grensstation is, maar het veilige ding om te doen als je buiten Oostenrijk bent, is om je vignet te kopen ruim voordat je het bereikt – ten minste 10 km van de grens.  Neem geen risico, tijdens de vakantieperiodes wordt er streng gecontroleerd op de juiste vignetten. De boete dient direct betaald te worden en is niet goedkoop deze bedraagt momenteel 120 Euro.

Extra tolgelden in Oostenrijk

Er zijn andere wegen en passen in Oostenrijk waarvoor tol moet worden betaald bij een tolhuisje. Veel van deze zijn door tunnels, dus je wordt voor de tunnel gestopt om de tol te betalen.

A9 – Pyhrn-snelweg: Bosruck Tunnel
A9 – Pyhrn-snelweg: Gleinalm-tunnel
A10 – Tauern snelweg: Tauern- en Katschberg-tunnels
A11 – Karawanken-snelweg: Karawanken-tunnel
A13 – Brenner Motorway: Gehele route
A13 – Brenner snelweg: afslag Stubai
S16 – Arlberg snelweg: Arlberg Road Tunnel

foto van nextvoyage

Vorige

Attracties op het vliegveld

Nieuw boek over Frankrijk

Volgende