Nieuw boek over Frankrijk

Ik ben gek op echte reisboeken, zodra ik een boekwinkel binnenloop moet ik altijd even kijken in het vak met reisboeken. Het komt dan niet vaak voor dat ik zonder een reisboek of een reismagazine naar huis kom. Ondertussen heb ik dan ook een aardige boekenkast gevuld met reisliteratuur. (nu even niet, want alles zit in verhuisdozen)

Tussen alle bekende titels zoals Capitol reisgidsen, de Lonely Planet en de compacte reisgidsjes van de ANWB kwam ik recent een prachtig boek tegen. De coverfoto van een lelijke eend (waar ik zelf een groene van heb gehad) en het prachtige glooiende landschap met een wijngaard deed mij zonder de titel te zien al denken aan Frankrijk. Frankrijk Binnendoor inspireert en is op een zeer heldere en prettige wijze geschreven. Het is geen standaard reisboek geen opsomming van hotels en 10 woorden over een bezienswaardigheid. Nee, dit is een echte gids die je meeneemt op vakantie in de meest praktische zin van het woord meenemen.

Een perfect reisboek om Frankrijk te ontdekken

Ik bladerde het boek door en was verrast door de fijne manier van schrijven, de prachtige foto’s en de duizenden tips en adviezen van de schrijver. Ruud heet hij trouwens en is een echte francofiel. Helemaal gek van Frankrijk en nu ik zijn boek hier dus ook heb liggen ben ik ook op zijn website geweest boordevol tips en handige trucs voor een goede vakantie in Frankrijk. Een vakantie die even anders is dan normaal want in het boek Frankrijk Binnendoor zie je juist de onverwachte en onontdekte stukjes van Frankrijk. In plaats van racend over de Peage naar je bestemming te rijden, stuurt Ruud je op de smalle alternatieve routes en kun je gewoon weer even landen daar is je vakantie tenslotte voor.

Het reisboek kent ondertussen veel fans, dat zie je direct omdat het al een paar dagen de top 10 van best verkochte reisboeken bij Bol.com aanvoert. Dat moet je toch ook maar even op je naam zetten.

Ik ben ondanks dat ik nog niet zo vaak in Frankrijk ben geweest helemaal fan van dit boek en de manier waarop het boek is geschreven. Het is een goed voorbeeld voor andere auteurs van reisboeken. Wie weet schrijf ik straks wel mijn eigen reisboek over mijn favoriete landen.