7 tips om je backpack in te pakken

Brr, als ik er al aan denk krijg ik weer rode vlekken, iedere keer weer die rugzak in en uitpakken als je op je plek van bestemming bent. Het idee dat je een complete kledingkast in een rugzak van 60 liter moet proppen inclusief je halve badkamer. (scheelt ik ben man, dus tandborstel, scheermes, shampoo en een dot gel is genoeg)  Maar toch heb ik de laatste jaren de nodige ervaring opgedaan met het pakken van een rugzak.

1.Rollen in plaats van vouwen

We zijn natuurlijk super verwend met onze ouders welke onze was iedere keer netjes opgevouwen en gestreken in je kast hebben gelegd. Vergeet netjes tijdens je gapyear, je leeft de komende maanden in een gekreukte toestand. Trouwens Who cares, niemand toch?

Mijn tip is om alles op te rollen, daarmee kun je veel meer proppen zonder dat het al te gekreukeld uit je rugzak komt.

2. Verdeel het gewicht

Ook al loop je niet veel met een backpack tijdens je gap year toch moet je van bus naar hostel, van hostel naar trein en van trein naar je volgende hostel. Probeer je backpack dus zo gunstig mogelijk te pakken. Zorg er voor dat je zware kleding stukken dus tussen het gedeelte van je schouders en vlak op de rug zitten (dus midden tegen je rug) Zo draag je het meeste gewicht namelijk op je heupen en is een rugzak eigenlijk helemaal niet zwaar.

3.  Volgorde

Belangrijk is de volgorde van inpakken, is het de komende dagen  lekker warm? Dan heb je de dikke trui niet nodig, stop deze dus onderin. Let dus goed op het weerbericht voordat je gaat inpakken.  Natte kleding leg je bovenop, zodra je een kans ziet om dit te laten drogen trek je dit direct uit je tas anders gaat alles enorm muf ruiken.

4. Organiseer je rugzak

ik werk zelf veel met organisers, dit zijn zakjes van een gaasachtig materiaal, eentje voor je ondergoed, eentje voor je t-shirts en go on go on.. Je kunt ook van die linnen tasjes gebruiken, nadeel is alleen dat je dan niet snel kunt vinden wat er in zit.

Tip, maar aan de ritsen van je organisers iets herkenbaars, een speciale sleutelhanger bijvoorbeeld. Zo kun je op de tast voelen welke organiser je te pakken hebt, voor het geval er een keertje geen licht is of je je zaklamp weer eens kwijt bent.

5. Vergeet kraakzakjes

Als je een volledige dorm uit zijn plaat wil laten gaan stop je alles in van die kraakzakjes van de groenteboer of supermarkt. Wedden dat je met 5 minuten op de gang je spullen mag in- of uitpakken? Hoe onschuldig deze zakjes ook zijn ’s nachts klinkt het alsof het onweert.  persoonlijk nog erger dan snurkers.

6. Alles is te koop

Neem echt niet te veel mee, je kunt overal weer nieuwe kleding kopen, vaak nog voordeliger ook en je steunt er vaak ook de lokale economie mee. Dus reis licht en koop wat je nodig hebt.

7. Verpak vloeistoffen in een druk/sluit zak

Koop van die zip zakjes, in megaformaat, je kent ze wel die zakjes waarmee je met je vingers de bovenkant kunt dichtdrukken. verpak iedere fles shampoo, tandpasta, etc etc in zo’n zakje als je gaat vliegen of een lange busreis maakt. Je bent echt niet de eerste waarbij de fles met shampoo tijdens de reis in ontploft met als gevolg dat de volledige inhoud van je rugzak naar Andrelon of Axe shampoo ruikt. De aftermath is het uitspoelen, dat wordt een prive shuimparty.