Je eigen internet?

Tegenwoordig doe je alles online, en dan bedoel ik niet je Facebookprofiel bijwerken, of je laatste Instagram update en een tweet de wereld inknallen. Maar ook je bankzaken doe je tijdens je reizen online  en daar zit best wel een risico vind ik.

Alles waarbij ik toch een stukje van mijzelf deel gaat via mijn eigen internet, ik gebruik praktisch geen openbare wifinetwerken meer (tenzij ik behoefte heb een uurtje youtubefilmpjes)  In ben super blij met mijn eigen MIFI een wat? Een MIFI is een mobiele WiFi router, een klein kastje net zo groot als je mobieltje waarmee je samen met een data simcard een eigen netwerkje kunt bouwen zodat je telefoon tablet en laptop gewoon net als thuis het internet op kunnen.

Data sim kaart

Zo’n mobiele datasimkaart kun je tegenwoordig overal wel kopen, soms moet je wel even registeren zoek dan van te voren even het adres van de internet provider op, en je kunt de kaart op dat adres activeren.  Deze simkaartjes kun je praktisch overal in het Buitenland kopen, vaak heb je 1Gb dat voor minder dan een tientje.

De Mifi kun je tegenwoordig overal wel kopen, let wel op dat je een simlock vrije mifi koopt, dan passen alle simkaartjes er in.  Verder is 4G tegenwoordig de standaard, hiermee kun je heel snel surfen op internet, dit is ook gelijk een risico want om nu te gaan netflixen in een berghut in Oostenrijk? Dat is niet verstandig want je databundel is dan zo op.

Een Mifi  kun je al vanaf 6 tientjes kopen bijvoorbeeld bij de Routercenter, daar hebben ze een goed assortiment en ik ben zeer tevreden over de service. Binnenkort pronkt de nieuwe Netgear Aircard op mijn bureau. Een uitgebreide review zal dan zeker volgen.