11 redenen waarom ik graag naar Mallorca ga

Het vakantie-eiland Mallorca in de Middellandse Zee blijft ongekend populair onder vakantiegangers. Ik snap dat heel goed. Zelf verblijf ik zeker één á twee keer per jaar een paar dagen op het eiland. Waarom? Dat ga ik je hieronder vertellen.

 1. Mallorca ligt lekker dichtbij met het vliegtuig


  De zon schijnt bijna altijd op mallorcaVanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam  vlieg je in nog geen twee en een half uur naar de hoofdstad van Mallorca. De luchthaven van Palma is modern en één van de grootste luchthavens van Spanje. Het afhandelen van de passagiers gaat dan ook als een geoliede machine.  Door de korte vluchttijd is het eiland zelfs een goed idee voor een lang weekend. Vanuit Nederland vliegt Transavia en Vueling bijna iedere dag wel naar Mallorca.

 2. Het weer

  Vanaf februari gaat de temperatuur op Mallorca al snel richting de 20 graden en is het droog en zonnig. Gemiddeld schijnt de zon op Mallorca 300 dagen per jaar, logisch dat Mallorca dan ook het zonne-eiland wordt genoemd.
  Zelfs in oktober ligt de gemiddelde temperatuur op het eiland nog tussen de 22 en de 25 graden. In de winter wordt het zelden kouder dan 16 graden.

 3. Ieder seizoen heeft zijn vakantietype

  Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat Mallorca tijdens het hoogseizoen druk is. Met temperaturen boven de 30 graden wil iedereen eigenlijk maar één ding. Lekker naar het strand. De lente en de herfst lenen zich perfect voor een wandel- en of fietsvakantie. Er zijn een stuk minder toeristen op het eiland. Het kan dus zomaar voorkomen dat je het strand of een mooie baai helemaal voor jezelf hebt.  De winter is lekker rustig, de inwoners van het eiland nemen dan even de rust en de temperaturen liggen wat lager. Toch is het een ideale periode om het eiland te verkennen. Het is ook de periode dat je een leuke aanbieding kunt scoren. Nog een leuk weetje: In januari gaat ook de amandelboom in bloei, een fantastisch gezicht.

 4. Voor iedereen is er de perfecte vakantie

  mooie jachthavens in MallorcaLastminute vakantie met alles er op en eraan, een All-inclusive in een luxe strand resort. een schattig Boutique-hotel in de bergen, een stadswoning via AirBnB of een Finca met eigen zwembad helemaal voor jezelf.  Hoe je vakantie viert op Mallorca dat is helemaal aan jou. Het eiland is echt geschikt voor iedere doelgroep. Wie graag een feestje wil bouwen gaat naar de clubs in Platja de Palma (ook wel Ballerman genoemd) wie de rust zoekt kan het beste terecht in de bergen of in het zuiden van het eiland.

 5. De mooiste stranden

  Eigenlijk is onbegonnen werk om alle stranden van Mallorca te tellen. Hier vindt je voor iedereen wel een strand. Kilometer lange zandstranden zoals aan de Platja de Palma of in de baai van Alcudia, of prachtige verstopte baaien zoals die van Caló des Moro. Of het mooie kiezelstrand van Platja des Coll Baix. Wil je helemaal genieten van een prachtig natuurstrand dan moet je Es Trenc bezoeken. Wil je alle stranden bezoeken, trek er dan maar een jaar voor uit.

 6. Het veelzijdige landschap van Mallorca

  Prachtige kustlijn mallorcaNaast de mooiste stranden met het turquoise zeewater heeft Mallorca op het gebied van landschappen nog veel meer te bieden. Het noorden en het noordwesten met paralel aan de kust lopende bergmassief de Serra de Tramuntana zijn een eldorado voor wandelaars en mountainbikers. In het zuiden van het eiland vinden natuurliefhebbers een unieke idylle en stil landschap met prachtige smalle wegen en paden die naar de kust voeren. Afgewisseld door typische vissersdorpen met de bijbehorende haventjes.  Het midden van het eiland kent een heuvelachtig landschap waarbij het landschap wordt afgewisseld door Olijvenbossen en velden vol sinaasappelbomen. Her en der staat er dan nog een prachtige finca tussen. Gewoon genieten dus.

 7. De Gastvriendelijkheid

  In het hoogseizoen kan het voorkomen dat je op een overvol terras of in een te druk restaurant een medewerker treft die zijn dag even niet heeft of even niet met de hectiek kan omgaan. Eigenlijk kun je ze dat niet kwalijk nemen. Het aantal toeristen en vakantiegangers op het eiland is vooral tijdens het hoogseizoen enorm en zo dus ook de last op de schouders van de bediening op een terras.  Geen zorgen, over het algemeen zijn de Mallorquiner erg vriendelijk en zeer gastvrij. De meeste bewoners van het eiland spreken naast Spaans ook wel een woordje Engels. Omdat Mallorca een erg populaire vakantiebestemming is voor Duitsers is Duits ook een veel gehoorde en gesproken taal op het eiland.

 8. Het gevoel dat je begrepen wordt

  Voorop gezet, ik spreek geen woord Spaans, ik heb best wat delen van Spanje kunnen bekijken maar echt nergens had ik het gevoel dat men mij begreep. Op Mallorca is dat net even anders. Waarschijnlijk komt dat door de vele toeristen dat men hier zo goed Engels en Duits spreekt en verstaat. Zelfs de (strandverkopers spreken hier een aardig woordje over de grens)

 9. De wegen op het eiland

  Op Mallorca heb je eigenlijk geen navigatie nodig, een eenvoudige kaart is voldoende. De wegen op het eiland zijn namelijk uitstekend te noemen. De landwegen zijn lekker breed en steden en dorpen worden zeer goed aangegeven.  Een ander voordeel, mocht je een afslag missen dan is er geen man overboord. Op Mallorca zijn ze gek op rotondes dus je komt makkelijk weer terug. Een Autohuren op Mallorca is super eenvoudig en zeer betaalbaar. Boek wel van te voren dat scheelt je veel ongemakken. Tipje: Boek gewoon een kleine auto, daarmee ben je op het eiland super wendbaar en flexibel.  Vergeet niet om te genieten tijdens het rijden, waar je ook bent je hebt altijd uitzicht op de prachtige bergen, de wijnbergen, de olijfboomgaarden en de natuurlijk de Middellandse Zee.

 10. Het lekkere eten

  Lekker eten op MallorcaDe keuken op Mallorca is smaakvol. Denk vooral aan veel vis, veel groente en natuurlijk ontbreekt knoflook niet in de keuken. Natuurlijk ontbreekt de heerlijke Spaanse Tapas niet op de menukaarten. Al dat lekkere eten smaakt natuurlijk nog beter met een heerlijke Sangria. Ben je geen visliefhebber, ook dan kom je goed tot zijn recht op Mallorca. En naast de uitstekende Spaanse keuken tref je op het eiland ook veel andere internationale keukens aan.

 11. Er is iedere keer wel iets niets te ontdekken

  Het maakt eigenlijk niet uit of je voor de eerste keer naar Mallorca gaat of er al tien keer bent beweest. Iedere keer ontdek je weer iets nieuws. De hoofdstad Palma de Mallorca bijvoorbeeld is een stad vol musea en kunstgalerijen.  In veel andere steden wisselende markten en er openen jaarlijks nieuwe restaurants en bars. Daarbij wordt er nog steeds hard gewerkt aan de renovatie van kerken, kloosters en noem maar op. Iedere keer ontdek ik een nieuw uitzichtpunt waar ik soms wel een uur kan genieten van het uitzicht.