Het sneeuwt in de Alpen

| |

Eindelijk krijgen de Alpen de langverwachte sneeuw. Stiekem krijg ik het daar best wel een beetje warm van. Een raar idee eigenlijk dat ik vanaf half september (Terwijl we nog aan he barbecuen zijn altijd wel even op een aantal van mijn favoriete webcams in de wintersport gebieden kijk.)

Eindelijk sneeuwt het in de Alpen

De sneeuw komt voor veel skigebieden dan ook net op tijd. Want de meeste gebieden openen over 2 a 3 weken de liften voor een voorzichtige start van het seizoen. Ook dit jaar is er door de meeste skigebieden weer keihard en veel geld geïnvesteerd in de sneeuwzekerheid. Dat er in december namelijk een laag sneeuw ligt die die dik genoeg is om te skien is namelijk al lang niet meer vanzelfsprekend. Praktisch alle skigebieden zonder een gletsjer maken tegenwoordig de sneeuw zelf.

Zelf ski ik al enkele jaren in het zelfde skigebied een klein gebiedje in Oostenrijk waar we ondertussen al 10 jaar komen en 2 weken per jaar ons zelf uitstekend kunnen vermaken. We kennen ondertussen praktisch iedere local bij de voornaam)  en in deze tien jaren is het skigebied en het maken van de kunstsneeuw geëvolueerd  tot een soort van kunstvorm. Het is bijna een apart vak geworden, je moet als sneeuwmaker met ontzettend veel zaken rekening houden, de temperatuur, de luchtvochtigheid, de temperatuur en kwaliteit van de ondergrond. etc etc.

Blijft het sneeuwen?

De weersvoorspellingen geven aan dat de winter is begonnen, de temperaturen zijn laag genoeg voor de sneeuwkanonnen. Al krijgt de zon de komende dagen wel wat kansen na woensdag is er weer sneeuw voorspelt. Dus even afwachten wat frau Holle ons de komende dagen gaat brengen.

15 tips voor Keulen

Volgende