Luchthaven Düsseldorf als alternatief voor Schiphol?

Steeds meer Nederlanders ontdekken de gemakken van de luchthavens buiten Nederland. Nu was de luchthaven van Düsseldorf al bekend bij de meeste Nederlanders in de grensstreek als voordelige optie met goede verbindingen in heel europa. Dit jaar weet ook de rest van Nederland de luchthaven van Düsseldorf te vinden. Dit gebaseerd op de grote hoeveelheid gele kentekenplaten van auto’s die parkeren bij het vliegveld van Düsseldorf.

De luchthaven van Düsseldorf is vooral tijdens schoolvakanties een goed alternatief. De Duitse schoolvakanties vallen vaak net even anders (behalve de zomervakantie) en daardoor zijn de vluchten in deze periodes vaak aanzienlijk voordeliger dan een reis met Amsterdam of Eindhoven als vertrekpunt. Daarbij is het aanbod van voordelige vluchten door low-budget maatschappijen op Düsseldorf een fractie groter dan van Schiphol waar vooral Transavia dominant is.

Enkele voordelige maatschappijen die vanaf Düsseldorf vertrekken en interessant zijn om te vergelijken zijn onder andere:

  • Tuifly
  • Eurowings
  • Condor
  • Corendon
  • Sun Express
  • Vueling

Meer voordelen bij een vertrek vanaf Düsseldorf

Niet alleen zijn veel vliegverbindingen gunstiger vanaf de luchthaven Düsseldorf. Ook kun je er voordeliger gebruikmaken van de parkeervoorzieningen. Wie ruim van de voren boekt kan tussen de 25 en 50 procent besparen op zijn kosten om de auto op de luchthaven Düsseldorf te parkeren.

Vertragingen en problemen Luchthaven Düsseldorf

Helaas hebben alle grotere Duitse luchthavens dit jaar grote problemen met het verwerken van de vele passagiers, de bagage en is de vraag naar vakantievluchten in rap tempo toegenomen. Veel personeel is tijdens de coronaperiode ontslagen of heeft een nieuwe baan gevonden. Waardoor de wachttijden bij de controles kunnen oplopen tot meer dan 2 uur. Het probleem is dus niet alleen gerelateerd aan Schiphol. Ook zijn er problemen met de afhandeling van bagage al lijken de problemen niet zo groot als op Schiphol.