De nachttrein naar Wenen

Eindelijk rijdt de nachttrein naar Wenen weer. Het alternatief voor het vliegtuig naar de hoofdstad van Oostenrijk. De reis duurt echter wel 14 uur en dat is natuurlijk best lang. Voordeel van de nachttrein is dat je een slaapcoupé kunt boeken waarin je dus tijdens de reis lekker kunt slapen. Je vertrekt aan het begin van de avond uit Amsterdam, Utrecht of Arnhem en komt ’s ochtends vroeg in Wenen aan. Je kunt trouwens ook kiezen voor een reis met de nachttrein naar Innsbruck. Dat is dezelfde trein alleen wordt een deel van de wagons halverwege de reis in Duitsland afgekoppeld en deze rijden via München en Kufstein verder. Een ideale trein voor de wintersport.

Nachttrein naar Wenen

De zit- en slaapplekken in de Nightjet naar Wenen

In de nachttrein naar Wenen en Innsbruck kun je kiezen uit diverse opties om de reis te veraangenamen. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast.

De zitplaats

Een comfortabele stoel met een tafeltje en in de meeste gevallen is er ook een stopcontact of USB-poort in de buurt zodat je een mobiele telefoon kunt opladen of kunt werken op je laptop. De stoelen zijn verstelbaar. Het is echter geen slaapstoel. De zitplaatsen in de nachttrein naar Wenen zijn de voordeligste plekken en kun je momenteel al boeken vanaf € 30,-

Basis ligplaats

Boek je een slaapplaats in de Nightjet dan krijg je een slaapbank toegewezen in een slaapcoupé. Je deelt deze coupe met 4 of 6 andere gasten. Naast beddengoed is een eenvoudig ontbijtje bij de ticketprijs inbegrepen. Verder deel je toilet- en wasvoorzieningen met de overige passagiers in de treinwagon. In de regel probeert men er wel voor te zorgen dat mannen met mannen een coupe delen en vrouwen met vrouwen.

Luxe slaapplaats

de duurste plek in de nachtrein naar Wenen is de slaapcoupé. Deze prive afdeling in de trein bestaat uit een zitje, een bed, een wc en een kleine doucheruimte. In de coupé is plek voor 2 tot 3 personen en dus ideaal om met je partner of kinderen te gebruiken voor de reis. Bij een ticket voor deze luxere slaapplaats is een uitgebreid keuze ontbijt inbegrepen.

Nachttrein Wenen prijs

De tickets voor de Nightjet zijn op dit moment al verkrijgbaar vanaf € 30,- voor een eenvoudige zitplek. De luxe ligplaatsen zijn wel prijzig en gaan weg voor prijzen rond de € 190,- per persoon. Indien je ruim van tevoren boekt. Kaartjes voor de nachttrein kun je bij NS international bestellen.

Goed om te weten handige tips voor de Nachttrein

Je mag per persoon een koffer en handbagage meenemen, vergeet niet dat je in een kleine coupé zit en dat een dikke harde koffer wel eens enorm lastig kan zijn. Bij alle zitplekken in de nachttrein naar Wenen of Innsbruck is een stopcontact aanwezig zodat je de telefoon of laptop kunt opladen. Wi-Fi is in de treinen nog niet overal beschikbaar.

Er is in de trein geen restauratiewagen aanwezig, er zijn wel aparte afdelingen voor vrouwen en voorzieningen aanwezig voor mensen met een rolstoel.

Foto © OEBB.at