Sydney Travel Tips

Al vier keer bezocht ik Sydney, en dat is natuurlijk niet zonder reden, het is één van de leukste en gezelligste steden die ik ooit in mijn leven bezocht heb. Ik speel ook een beetje vals want ik heb er veel familie wonen en dat is natuurlijk een goed excuus om even naar Australië te vliegen. (alhoewel, de 20 uur in een vliegtuig, pfff, dat breekt wel op)

ik heb op deze pagina een paar handige tips voor Sydney opgeschreven, ik heb ze ingedeeld in een aantal categorieën. Met deze tips voor Sydney weet ik zeker dat jou bezoek aan deze wereld stad onvergetelijk wordt.

Sydney is niet de hoofdstad van Australië

Vraag aan een toerist in Nederland wat de hoofdstad van Nederland is en 90% zal Amsterdam antwoorden, doe je dit in Australië dan antwoord 90% van de toeristen Sydney. En net als in Nederland is dat antwoord dus fout. Canberra is de hoofdstad van Australië. (lang verhaal waarom Sydney en Melbourne het niet zijn geworden leg ik een andere keer wel uit)

Sydney is wel de Hoofdstad van New South Wales, het is de grootste stad in Australië en heeft de meeste inwoners. Het heeft de mooiste stranden en de stad slaapt nooit, op uitgaansgebied is er iedere avond wel wat te beleven en ook op cultureel gebied slaapt de stad niet. De stad is populair, iedere dag zie je busladingen vol toeristen daarom is ook het aanbod in accommodatie mogelijkheden groot. van super-de-luxe suites tot slaapzalen in Hostels. Alles kan en is mogelijk in deze toffe stad.

Wat kun je verwachten in Sydney?

Sydney tips voor backpackers

Naast een super klimaat, warme zomers en milde winters waarbij de temperaturen zelden het vriespunt bereiken is Sydney een super stad om te verblijven, zelfs in de winter is het top om hier te zijn, hou wel een trui en een regenjasje bij de hand.

Sydney is niet goedkoop, De Australische Dollar(AUD) doet het goed op de valutamarkt. Dat maakt het zowiezo een stuk duurder dan een europese stad. Een maaltijd in een restaurant (en dan heb je niks bijzonders) doet zo 20 AUD een Burger met friet bij Maccas (Australisch voor MacDonalds) doet 10 AUD.

Waar kun je overnachten in Sydney?

Ik laat de dure hotels even voor wat het is, dat zoek je zelf maar op bij Booking.com. Ik noem hier onder een paar goede hostels waar ik zelf graag naar toe ga. Ik ben zelf wel gesteld op een beetje luxe, een bed moet goed zijn, de plee schoon en de douche warm. Als iets hier niet aan voldoet is het voor mij een no-go. De volgende hostels zijn door mijn keuring gekomen.

Sydney Central YHA:

Op de hoek bij het centraal station van Sydney, schone kamers, met 4 tot 8 bedden, wifi is beschikbaar en het sanitair is piccobello in orde. De locatie is top, je bent zo bij het busstation en in 30 minuten sta je voor het Opera House. een bed in een slaapzaal heb je al voor AUD 35 tot 45, je kunt ook een twee persoonskamer boeken met eigen sanitair, vooral voor koppeltjes een goed alternatief voor dure hotels.

Railwaysquare YHA:

Een ander goed en modern hostel ligt aan één van de perrons van het centraal station. Schoon, zuiver en kleinschaliger dan het Sydney Central hostel, voornamelijk 2 persoonskamers waarbij je het sanitair deelt met de rest. Ook hier weer super locatie, je slaapt op het station en je bent in 30 minuten aan de voet van het Opera House. Wil je iets bijzonders boek dan een bed in een oude treinwagon. Een kamer heb je hier voor AUD 35 tot 45.

Base Backpackers Hostel:

Midden in het centrum van Sydney, eigen bar en super gezellig, hier kan het wel eens laat worden. De kamers zijn wat minder luxe dan bovengenoemde hostels en ik heb een kamer gehad zonder een raam, dat voelt als een bezemkast. Verder schoon en veilig en vooral de ligging is unbeatable.

Sydney Harbour YHA:

Een top hostel midden in het havengebied van Sydney. vanaf het dakterras prachtig uitzicht op het Opera House, hier wil je echt iedere ochtend gewoon lekker ontbijten. Ik wil hier nog een keertje terugkomen voor het beroemde Sydney Nieuwjaar. Wie weet binnenkort.
De kamers gaan hier weg voor 39 tot 42 AUD per nacht.

Wat moet je doen in Sydney

Een bezoek aan Sydney is niet compleet zonder het Opera House te bekijken, ik ga niks verklappen maar ik ben benieuwd naar je eerste reactie. Verder is de brug natuurlijk een eyecatcher eerste klas. De kleerhanger heeft voor mij een speciale betekenis, dus kijk er na en als je reisbudget het toelaat is de Bridgdeclimb echt de moeite waard.