Blijf van mijn tas af!!

Vloeken mag niet, maar eigenlijk begon ik deze titel met een krachtterm.  Ik ga je uitleggen waarom. Gisteravond vloog ik terug van Wenen naar Amsterdam. De laatste vlucht van de avond en Austrian Airlines zet dan een mini vliegtuig in. Een Embraer 190. Zo’n toestel met 2 x 2 stoelen naast elkaar. De kist zat voor ongeveer 80% vol. Dus zeker geen volle bak.  Het boarden ging voor de verandering eens lekker soepel. Eerst de achterste rijen en daarna de voorste rijen. Dan loopt het niet gelijk bij de voordeur van het vliegtuig al vast.

In de rij voor de check-in ongeveer 20 mensen voor mij. Dat ging allemaal super soepel en eigenlijk zat iedereen met 10 minuten wel op zijn plek en ik had mijn iPad al gepakt en zocht net op Netflix de film op die van te voren in het hotel nog even snel had gedownload.

Komt er op het allerlaatste moment toch iemand dat vliegtuig in die plaats neemt in de rij achter mij. Alleen de bagagebak boven  zat natuurlijk al bommetje vol (verkeerde woordkeuze in een vliegtuig) dus meneer duwt en trekt wat aan de tassen en komt tot de conclusie dat zijn trolley niet meer gaat passen. Hij scant de rest van de bakken en ziet 3 meter verder op een praktisch lege bak. In plaats dat meneer zijn trolley in die bak legt zie ik meneer in eens met mijn tas richting die bak lopen en mijn tas verdwijnt dan in die bak.

Waar haal je het lef vandaan! Ik spreek meneer dan ook aan, en ik krijg direct een snauw terug dat hij ook betaald heeft voor zijn vlucht en dat zijn trolley duurder is dan mijn tas.  Hartslag direct op 160 en bloeddruk op standje hoog. Wat denkt deze arrogante koekenbakker eigenlijk?

Omdat moment verzoekt de purser ons allemaal te gaan zitten want we kunnen namelijk vertrekken. Al snel klappen de deksels van de bakken dicht.  Toch zit het mij niet helemaal lekker. Maar om hier nu ruzie over te gaan maken in een vliegtuig gaat mij eer ook te na.  Ik moet nog vaker vliegen en de risico’s van een plek op de zwarte lijst van een luchtvaartmaatschappij lossen uiteindelijk niks op.

Hoe zou jij dit hebben opgelost?